Ahogy 1989-ben most is választanunk kell egy rendszerváltó, forradalmi növényt. A magyar narancs már többek szerint és magunk közt is szólva elrohadt.

Vélekedésem szerint a pisztácia lesz az.

Nevét hólyagban csörgő magváról kapta.

Ültetése magokról történik. Jó vízelvezetésű talajba. Itt tartunk most: a magok kiekeltek, beértek most már csak arra kell ügyelnünk, hogy elég fényt kapjon és nedvesen tartsuk a földet.

Nincs más doglunk, mint fogyasztására figyelni.

Minél jobban ki van nyílva a héj, a pisztácia annál jobb ízű. Ha nem nyílt ki a héj nem érdemes vele vacakolni, dobjuk ki, mert a töréssel összetörnénk a magot is.

A pisztáciafa tökéletes formája miatt ősidők óta a hatalommal megalapozott biztonság jelképe. Hosszú életkora a tölgyhöz hasonlóan az örökkévalóságot szimbolizálta a közel-keleti pogány vallásokban.

Címkék: pisztácia rendszervátlás

A bejegyzés trackback címe:

https://megjel.blog.hu/api/trackback/id/tr601680019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása