Benkő Dániel For president!

 2009.04.28. 14:19

Aki látta az ATV interjúját, annak nem kell sokat magyaráznom. Mo.-nek egyetlen dologra van szüksége. Az ő kincstári optimizmusára. Korunk Socrates-e Magyarországon él és alkot, a maga agórájában, a bulvármédiában nyilvánul meg lényével, sőt mulattat. Nem mondom, a maga nemében szórakoztató volt Gyurcsány is és Orbán talán még nála is humorosabb figura

Nincs mulatságosabb annál, mint az embereket nézni hazudozás közben. Münchausen báró esete. Ők azok, akik tevékenységük közben megtanítanak minket arra, hogyan nem érdemes élni. Ők a bulvárnál is bulvárabb képmutatás mesterei.
Viszont itt egy reallife filozófus, egy reneszánsz ember. És itt most nem a kosztümös pornóra gondolok, de mégcsak nem is Novák Péterre, hanem a karakterre, aki poénból (és zsigerből) kiverte magának a Celeb vagyokban, még Somát is majdnem meghágta, és ezzel utat mutatott mindenkinek.

Dániel hibájából meghalt valamikor két ember, autóbalesetet okozott, hibáját belátta és élni kezdett.

Fogyasztóból, karrierista  művészből, száguldó perc és sikeremberből önmaga lett, se több se kevesebb csak egy önző ember, (like everyone). Aki képes kigúnyolni, nevetségessé tenni egyetlen bálványát, magát.

Ez sokakat feldühít, például irigy embereket akik nem tudnak, mernek önmaguk lenni, legbátrabb és legőszintébb pillanatukban általában panaszkodni és megbotránykozni szoktak.
Mire van szükségünk válság idején? Alacsonyabb törlesztő részletekre, munkahelyekre, erősebb forintra vagy netalántán Euróra? Radikális lépésekre, keménykezű diktátorra, nemzeti gyászra, csodára vagy egy gyors lóra?

Nem hiszem, szerintem ide legalább egy optimista, konvenciókra fittyet hányó, jótékony őrült hiányzik sok kártékony normális helyett. 

 

Címkék: benkő

A bejegyzés trackback címe:

https://megjel.blog.hu/api/trackback/id/tr1001091458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása